Joost Nauta

'knokken betekent, blijven ontwijken, uitdelen en kunnen incasseren'

  • Grensverleggend ondernemer die leiding geeft aan een gecertificeerde zorgonderneming met de naam Joost Zorgt BV. Dit is een doorontwikkelt zorgmodel in de langdurige zorg dat doormiddel van een franchiseformule wordt verspreid onder zorgprofessionals in Nederland en zelfs in het eilandgebied Curacao.
  • Hij is de initiatiefnemer en voorzitter van de Bordercross Foundation, een organisatie die mentale trainingstechnieken, ontwikkeld voor topsporters, toepast in de kindergeneeskunde.
  • Met deze ervaring, persoonlijke bagage en humor inspireert en motiveert hij professionals, ondernemers en klanten in zowel de profit als de non-profit sector. Joost geeft lezingen, workshops en persoonlijke coaching.
  • Begon zijn leven in 1971 met weinig perspectief.. Hij werd opgevoed met de gedachte dat hij slechts 5 jaar oud zou worden. Vanwege een ernstige lichamelijke handicap en een moeilijke thuissituatie woonde hij vanaf z’n 3e jaar in verschillende internaten en tehuizen waarin hij tot zijn 21ste jaar zou wonen.
  • Joost kwam hier in contact met criminaliteit en drugsgebruik. Al leken alle omstandigheden stevig in zijn nadeel, hij bleek in staat om succesvol regulier onderwijs te volgen die hij afsloot met het volgen van HBO maatschappelijk werk.
  • Met de lichamelijke ongemakken die hij heeft en de beperkingen die hem belemmeren tijdens de ontplooiing van zijn leven en carrière is Joost Nauta altijd positief gebleven tijdens zijn zoektocht naar oplossingen, kansen en succes. Dit alles doet hij vanuit een geavanceerde rolstoel, een aangepaste leef- en werkomgeving en persoonlijke assistentie.
  • Joost probeert het maximale uit zijn persoonlijke, professionele en maatschappelijke leven te halen gebruik makend van de mogelijkheden die tot zijn beschikking staan.

Zie ook:
www.joostzorgt.nl
www.bordercross.nl